Thursday, May 31, 2018

A Ramadhan to Remember


Assalamualaikum. :)



It's been ages, hasn't it? Aku hampir terlupa the fact that I have a blog (biaq laa takdak followers pun). Cliche enough huhuhah

Anyway, it's Ramadhan and us Muslims can't get happier, right? For us sinful people, Ramadhan is the way to change our habits. To change our heart and be closer to Allah. It is that one way to clear all our sins and make more pahalasss. Because in Ramadhan, sins will not be doubled but pahala sekecil zarahs akan digandakan berlipat kali ganda.

Nak dijadikan cerita, just a lil bit back before Ramadhan, my friend told me about her nenek maybe.( ?)

Moyang dia meninggal. Waktu pagi. Punca kematian?
Allahu. Dia jatuh dalam lubang tahik kat rumah dia.

Allah.

Terkejut aku saat dikhabarkan berita itu. Seolah-olah kematian itu terlalu dekat (pasti) dan balasan Allah itu sangat pedih.

Arwah ditemukan pada waktu petang dalam keadaan yang sangat menyedihkan. Darah keluar dari telinga dan bahagian badan yang lain, dengan keadaan mayat kembung berlumuran tahi.

Waktu nak letak mayat dalam keranda, keranda kecil dan tak muat. Terpaksa letak mayat dalam keadaan mengiring.

Selepas semuanya dah selesai, kakak kawan aku tell her "Lain kali jangan cakap pasal orang".

Jangan cakap pasal orang.

Alias mengumpat.


Aku taknak hurai banyak. Aku tahu, kau tahu, dia tahu dan semua orang pun tahu. Mengumpat itu sabda Nabi, seperti makan daging saudaranya sendiri. Berdosa besar dan wajib meminta maaf dengan orang yang diumpat itu sendiri.

Aku menasihati bukan kerana aku sempurna. 
Dek kerana aku juga pendosa, malah dosaku lebih banyak daripada penghuni Bumi yang lain. 

Kerana apa? 

Kerana penghafaz Al-Quran itu seperti memasukkan sebelah kaki ke dalam neraka, dan sebelah kaki lagi ke dalam Syurga.

Untuk masuk ke dalam neraka itu mudah, begitu juga Syurga.

Al-Quran itu boleh jadi hujah untuk kamu, atau hujah ke atas kamu.

Kita hidup ada pilihan.
Syurga atau neraka.
Buat baik atau buat jahat.

Pilih. 

Mahu yang mana?

Doakan :, 
semoga kita tergolong dalam golongan orang yang beriman kepada Allah.
Semoga hati kita sentiasa pada Allah.
dan semoga kita mati dalam husnul khatimah. (pengakhiran yang baik)

Ramadhan ini, jadikan ia yang paling terbaik dalam hidup. Semoga kita beroleh manfaat, pahala, keampunan Allah dan rahmatNya.

Sebab mati itu bila-bila masa. Itu pasti.


last but not least, Ramadhan is a change of heart. Not a change of daily routine.

Aku bercakap, bukan aku sempurna. Aku selalu leka. alpa. Bahawa dunia ini sementara cuma.

Doakan aku. Doakan seluruh umat Islam.
Moga ahli Syurga.


love,
Hamba Allah bukan hamba Ramadhan.

InshaaAllah :)
Doakan.
Doakan.
Doakan.




Tuesday, October 17, 2017

- - - - - - -



Assalamualaikum.



Hello world. huhuhu

i'm back guyss!!! How long has it been huh? Alahaii i've been missing my blog so much. There were just too much to do, like here and there and everywhere... i'm a pt3 candidate remember?

BUT NOW I'M FREE!! =D

Tak lama dah. Just another month or two and then poof!! My dearest 101 friends, kita mungkin dah tak akan bertemu lagi. But don't be sad, that's called life dearie. Kita move on from old things and old life, start a new one, but never forget to bring the memories with us, wherever we go. (eh eh eh, why does this sound familiar to me? Oh right i did just exactly the same three years ago haha:))

Right now, why not kita focus on enjoying our life and staying up late all night? And by staying up late, what i really mean is waking up with huge eyebag and end up like a panda, yup. exactly


Now that I look back, there were lots of things that actually very momento (?) during my pt3 days. you see, if you ask people about me you'll get lots of different answers, depending on whom you ask.

Strangers think i'm quiet and don't know as'ad motawh (which I don't btw. i hate malay songs. they are like, what? I can do ten times better than this and people will be like "then why don't you make your own song and sing if you're ten times better?" oh boy -_- One thing about me : I don't talk to dumb people. They are seriously annoying. But it's okay. As'ad I know how you feel about people like me. Don't mind me. Go on making songs if that's what make you happy. Other people don't have to matter ya know. If you can't face people like me, then don't bother becoming a singer at all) 

(back to the topic). But I just know that those strangers, they know nothing about How Long or whatever. Maybe aku just got different interests.

Classmates tell you i'm  genius, which I argue so much. They just don't understand the difference between average and genius better. They seem to reach a conclusion that if you sleep most of the time in the class and still don't fail in any tests, then hurricane- hullah girl you're freakin genius.

But if you ask me dearie I think I don't think like most people. instead of thinking outside of the box, I think of what's under the box. hahaha

I really love spending my leisure time lazily right now.


Let's enjoy these days while they last :) *mini love