Saturday, May 06, 2017

Iktibar Menyertai Pertandingan Bahasa Inggeris (Drama)


Assalamualaikum.



Bagus sebenarnya join events macam ni. As for me, I personally think we can have a good experience.

Jadi, apakah iktibar yang mampu kita peroleh melalui penyertaan dalam pertandingan bahasa inggeris? Kat sini aku fokuskan untuk penyertaan dalam pertandingan drama.

1) Kita dapat memupuk semangat cinta akan Bahasa Inggeris.

2) Kita mampu menambah keyakinan diri untuk bercakap dalam Bahasa Inggeris.

3) Kita juga mampu untuk bercakap di hadapan khalayak ramai dengan yakin.

4) Kita akan menjadi lebih yakin dan positif terhadap diri sendiri.

5) Kita dapat menambah pengalaman baru.


Itu jelah kut. Bosan ni. >,<

Sebenarnya banyak iktibar yang dapat kita ambil. Sebab zaman sekarang ni, Bahasa Inggeris ni dia dah top no 1 universal language. Kalau kita gagal kuasai BI, kita tak mampu pergi ke mana-mana.

These days, ramai orang kita bijak-bijak mengalahkan Einstein, tapi tak boleh dapat kerja sebab tak pandai communicate in English.

You know, broken English is okay. No one should ever glare at you bcoz of it.


Ni nak bagi ayat sentap :

Zaman sekarang, English broken sikit terus kena kecam. Bersyukurlah Allah tak bagi petir kat kau bila salah tajwid.

Zuupp! hahah dush dush gitu.


Sincerely,
It's never too late to learn :)
Ciao :D