Saturday, March 18, 2017

13 A's Not Easy


Assalamualaikum.



I've received my result for TOV not so long ago, and it was terrible, but not so terrible. It was neither good nor horrible. It was between them. And a bit below.

Whatever. Ugh.

For my Hifz Al-Quran, i got D. And I'm freaking out. Last year I got D too, and the school management (headmaster, p.k.p., p.k.hem and so on) got mad to my ustazah and then ustazah scolded me. Well, she said "Aina awak dah khatam. You should've known better. Awak tak patut dapat D. Sekurang-kurangnya dapatlah B. Habis pihak pengurusan marah ustazah, tanya kenapa boleh jadi macam ni? Awak ada masa untuk mengulang. Awak mengulang tak?"

Ustazah kecewa dengan aku. Aku lagilah. Kecewa dengan diri sendiri.

Aku diam. Aku rasa nak nangis. Aku rasa berdosa. Aku hafaz, tapi tak ingat. kenyataan yang terang lagi bersuluh dengan cahaya matahari.

Aku tak mengulang.

Bukan apa. I did of course, but how can I remember all those pages yang aku dah hafal before? All those 604 pages?

I mean, it's not like the examiner asked me the pages yang aku ingat. Example like, aku ingat juz 1- juz 3 (amiin), but then he asked juz 4. -_-

Ustazah, saya mintak maaf. Sorry sebab dah kecewakan ustazah.

Earlier this year, my batch (batch 02) a.k.a. Glorious Sapphire got informed by the management that there's gonna be 13 subjects we need to score, and for these four subjects, which are :

Sains
Matematik
Maharat Al-Quran
Hifz Al-Quran

We need to get A in order to survive in this school (IMTIAZ KT) for next year. That's already enough to make us freaking out.

And then they said "For Hifz Al-Quran, you will be questioned from juz 30, juz 1 to juz 19"

I highlight - JUZ 19

We're all like WHATT?! Apasal tak habaq tahun depan jaa? Baru nak bagitau skang?

Kau bayangkan, many of us are below the target. There are still people who baru hafaz sampai juz 10, 12.

Ergh. It's annoying tau. That's why there are 2 of us who changed school earlier this year. Tak tahan mungkin. that's why I said. 13 A's not easy.


Haa hambikk besarrr punya :P


It's not impossible guys. It's not. But who says it's a piece of cake? Okaylaa... Not a piece. More like, 3 pieces of cakes? But still. No one. Even nak buat 5 biji cakes paling besar atas dunia pun tak susah camni. (tipu  la tu)

So when I got D, I got depressed. Sampai bila nak dapat D hahhh???

Hahaha. Jangan stress. Chillax.

Many of us target 12 A. Satu A hilang sebab Hifz Al-Quran tu. pffft . very funny.

Me? No way. 13 A's my target.

Okey la. Tu baru satu subjek. Untuk Geografi and Sejarah pulak, aku ada dengar ura-ura mengatakan bahawasanya tahun ni, depa nak buat pembentangan pulak. Aduyaiii... kena bentang depan everyone. (or depan cikgu. entahla)

*inhale
*exhale

Tapi part bentang-membentang ni memang fav aku. yelah aku suka bercakap. Ada yang fakta, ada yang auta. hohohoho :P 


Anyway, pray for us, 103 of Glorious Sapphire, batch 02 in IMTIAZ KT for excellent results (13 A's). Aamiiin!


p/S : haritu ayahanda pengetua cakap, tahun ni result PT3 kena beat result tahun lepas. Tahun lepas 73% (rasanyalah) got straight A's. Tahun ni kena lebih lagi. Jangan kurang. hahaha. Inshaa Allah ayahanda.

So Aina, lesson learned. Mengulanglah dear, fi sabilillah.


cute betol teddy ni. nak cubit cubit aje =D

2 comments:

  1. Sometime ada hikmah Tuhan bagi D tu kan, maybe nak suh kita struggle lagi tanam ayat-ayat Dia dalam2. Good luck awakk =)

    ReplyDelete