Friday, February 12, 2016

A Dakwah From Budak Spec


Assalamualaikum.

Sape kat sini ada Wattpad acc, sila angkat tangan.
*angkat tangan hehe

Okay, best sebenarnya Wattpad ni. Hangpa pi Google sendiri la, takkan nak aku terangkan jugak.

Untuk para pengguna Wattpad, aku nasihatkan, gunalah Wattpad untuk menyebarkan Islam, dan berdakwahlah dengannya. Mudah-mudahan kita semua akan memperoleh saham di akhirat nanti. Amin. Maksud aku, janganla guna Wattpad untuk baca novel-novel cintan cintun, or buku-buku tak berpekdah tu. 

Ataupun in real life, baca buku mengarut haban, contohnya buku Fixi. Sowi aii tak minat buku Fixi. Macam ada agenda mempengaruh otak budak je. (ni pendapat aku. Pendapat ko lain, apa aku kesah???)

Contoh macam kakak aku baru ni, ada la beli satu buku Fixi. Citer hantu. Tajuknya rahsia. Adek aku yang baru 6 tahun eh silap darjah 6 tu, bukan main merengek nak baca. Kakak aku tak beri, coz adik aku mudah terpengaruh sket. Tengok citer dragon, terus caya dragon wujud. Ceh.

So natijahnya, takpayah baca buku Fixi. Banyak lagi buku yang lagi berpekdah untuk hangpa baca atas muka bumi ni. And as for me, aku prefer novel PTS or Blink Book. Bagus apa. Dapat menambahbaik penulisan BM aku. 

waduh ini udah menyimpang dari main point nih. okay, kalo sesape yang ada Wattpad acc tu, apa kata try baca dakwah from budak spec ni kejap. Tak lama pon. Kejap. Je.

K.E.J.A.P.    J.E.

Haa aku dah tolong ejakan. ><

A Dakwah From Budak Spec ^_^

Best. Dia punya stail tak bosankan aku langsung. Bagus betol.
K lah. Babbai. :P

Happy reading ya!

2 comments:

  1. saya x brani nak bca buku fixi. dia mcm ktagih kot. saya mau jadikan baca buku novl brfaedah sbgaisatu ktagihan.. duit pun mlayang..

    ReplyDelete
  2. saya pon x brani nak baca buku fixi, tulah...
    baca buku berfaedah tak semestinya kena beli, boleh pinjam... dan even kalau kita beli sekalipun, duit kita melayang bukan saja-saja. selagi buku itu bermanfaat, kira sudahpun menjadi satu modal bagus untuk kita. andai kita menyebarkan ilmu yang diperoleh melalui buku itu, kita akan mendapat saham selagi mana orang lain mengamalkan ilmu itu. InshaaAllah.... (betulkan saya sekiranya salah) ^_^

    ReplyDelete